Saturday, May 23, 2009

Niet Cultura! Obiecte de patrimoniu au fost distruse "artistic"!

Mia povestit un priten despre un caz extrem de tampit si care iti arata inivelul de cultura scazut la uni . Este vorba de tablouri de patrimoniu de valoare intre 2000 si 10000 de euro care apartin muzeul national de istorie din Bucuresti , care au fost repictate la cererea expresa a comandatului jandarmerie , care pentru un simplu motiv cam vechi si cam sterse! Culmea e ca obiectele nu au fost repictate de catre specialisti in arta , dar de catre angajati jandarmerie.

In anul 2003, Muzeul a imprumutat Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, 536 de obiecte de patromoniu cu scopul de a largi cultura angajatilor. Este vorba de nu numai de tablouri, dar si statui de piatra sau bronz si obiecte vechi. Pentru ca obiectele, care apar in documente cu valoare de mii de euro, au fost distruse de un penel neinspirat si anonim, dosarul a ajuns şi pe masa procurorilor militari.

Comandantul unitatii, Lucian Pahontu este cel care a decis sa le schimbe aspectul. "I-am raportat domnului colonel Pahontu -director SPP- ca eu nu lucrez peste o alta pictura deoarece contravine principiilor mele artistice şi morale. Domnul colonel Pahonţu mi-a ordonat sa tac si sa execut ordinul dumnealui si sa pictez peste obiectele mentionate mai sus", a declarat unul dintre angajatii Jandarmeriei!
Niet Cultura sau lipsa de interes?!!

Pentru mai multe detalii din articolul realizat de Realitatea.net

No comments:

Post a Comment